Voor de automatisering van portaaltoepassingen biedt Rollon met de aangedreven Speedy Rail een economisch alternatief voor grote assensystemen. De modulaire lineaire assen kenmerken zich door een hoge dynamiek en slijtvastheid. Bovendien zijn ze zwaar te belasten en geschikt voor toepassing in natte, vuile, abrassieve en corrosieve omgevingen.

De modulaire lineaire assen van de Speedy Rail A uit de Actuator Line bestaan uit een zelfdragende en zichzelf uitlijnend aluminium profiel, een loopwagen met rollen en een passende aandrijving. De zwaar te belasten systemen hoeven onderhouden noch gesmeerd te worden en zorgen ook in vuile omgevingen voor een betrouwbaar en rustig bedrijf.

Lineaire assen

Ze zijn geschikt voor talrijke automatiseringstaken in de machine- en installatiebouw, waarbij het op hoge dynamiek en weerstandsvermogen aankomt. Er kunnen twee- of drieassige cartesische systemen mee worden opgebouwd die worden toegepast in onder meer las- en plaatsnijdinstallaties, persen en ponsmachines. Ook lakstraten, hout- en keramiekbewerkingsmachines , marmerboren en toepassingen in de automotive-industrie kunnen met de snelle, robuuste en vetvrije  lineaire componenten worden geautomatiseerd.

Dankzij de aluminium legering met gehard geëloxeerd oppervlak zijn de systemen robuust en betrouwbaar. Volgens de fabrikant kunnen de Speedy Rail A lineaire assen tot 80.000 km afleggen. Er kunnen gantry-constructies met draagvermogens tot 3.000 kg mee worden gebouwd. Het gebruik van aluminium zorgt bovendien voor economische oplosingen. De lopers zijn voorzien van tegen stof afgedekte en met kunststof overtrokken stalen rollen (V-vormig of cilindrisch). Dit verlengt de levensduur van de installatie.

Snelle assen voor grote afstanden

De Speedy Rail systemen halen snelheden tot 15 m/s en versnellingen tot 10 m/s2 en doen hun naam dus eer aan. Lengten tot 7.500 mm kunnen uit één stuk worden vervaardigd. Naar behoefte kunnen deze met meerdere profielsegmenten worden verlengd. Afhankelijk van de wensen van de klant zorgen riemaandrijvingen of een combinatie van tandstangen en rondsels de automatiseringscomponenten in beweging. Rollon kann adviseren bij de keuze voor de juiste aandrijving.

Met de combinatie van hoe dynamiek en mechanische robuustheid bieden de lineaire assen van de Speedy Rail A lijn maximasle efficiency, ook in moeilijke omgevingen. Met name voor de automatisering van portaaltoepassingen zijn deze lineaire assen een alternatief voor grote en meestal duurdere assensystemen. Uit een omvangrijk en modulaire automatiseringsportfolio ontwikkelt Rollon individueel geconcipieerde oplossingen, die zich kenmerken door economie en flexibiliteit.

Snelle robuuste lineaire assen van Rollon