WEG reductoren tot 18.000 Nm

WEG introduceert coaxiale, haakse en kegelwielreductoren met draaimomenten tot 18.000 Nm. Ze zijn met steeds drie bouwgrootten een aanvulling op het twee jaar geleden op de markt gebrachte programma WG20 motorreductoren. De reductoren zorgen voor een efficiënte krachtoverdracht en kunnen met motoren met flensaansluiting tot 75 kW en efficiëntieklasse tot IE4 worden gecombineerd tot motorreductoren met hoge vermogensdichtheid.

Door hun robuuste uitvoering en hoogwaardige bewerking zijn de krachtige motorreductoren geschikt voor veeleisende toepassingen in de zware industrie, bijvoorbeeld in staalfabrieken, de energiesector of de mijnbouw. Door hun bedrijfszekerheid en geringe onderhoudsbehoefte dragen ze bij aan een hogere beschikbaarheid van machines en installaties.

De nieuwe WG20 motorreductoren combineren hoge draaimomenten met een compacte bouw. Ze zorgen niet alleen voor een uitbreiding van het spectrum van het WG20-programma naar boven. Met de komst van de grote overbrengingen is de trapsgewijze uitbouw van dit programma voltooid.

Wereldwijd toepasbare reductoren

De WG20 reductoren hebben op de markt gangbare aansluitmaten, zodat ze wereldwijd eenvoudig zijn uit te wisselen zonder dat de machine bij de gebruiker hoeft te worden aangepast. In het algemeen kunnen ze worden gecombineerd met WEG motoren met flensaansluitingen en vermogens van 0,12 kW tot 75 kW. De motorreductoren zijn leverbaar tot efficiencyklasse IE4 en zijn direct aan het net te koppelen.

Dankzij spanningsomschakeling binnen de motor worden nagenoeg alle netspanningen wereldwijd afgedekt. De motoren kunnen met frequentieomvormers ook bij 100 Hz respectievelijk 120 Hz worden gebruikt. Dit betekent dat een machine- of installatiebouwer met één motor een grote bandbreedte aan toepassingen kan afdekken. Dit verhoogt de flexibiliteit en draagt bij aan optimalisatie van de voorraad.

Voor veeleisende omgevingen

De robuuste behuizingen uit gietijzer zijn torsiestijf. Ze zijn nauwkeurig geproduceerd, omdat de bewerking in het productieproces in één opspanning gebeurt. Hun gladde oppervlak maakt eenvoudige reiniging mogelijk, waardoor de motorreductoren ook geschikt zijn voor toepassing die veelvuldig reinigen vereisen.

Net als alle leden van de WG20-familie werden de nieuwe reductoren ontwikkeld met behulp van de Finite Elementen Methode (DEM). Dankzij de modulaire uitvoering van de rondsels zijn ze leverbaar in een groot berik aan overbrengingsverhoudingen in twee of drie trappen. Hierdoor zijn de verliezen gering en zijn de reductoren energetisch efficiënt. Het geoptimaliseerde vertandingsconcept maakt bovendien hoge uitgaande toerentallen en een groot toerentalbereik mogelijk.

WEG introduceert reductoren tot 18.000 Nm